2011. február 28., hétfő

Hétköznapi (buli)hangulatok

Manapság nem történnek velünk különösebb nagy dolgok, éljük a mindennapi életünket... jövünk-megyünk, ügyintézünk, vásárolunk, játszóterezünk, ismerkedünk... stb. A hideg ellenére sokat vagyunk a levegőn, mert a lakás kezd "kicsi" lenni a lehetőségek tárházát illetően. A szabadban pedig nagyon sok érdekes dolog van egy 14 hónapos számára: lehet(ne) szemetet szedni, galambokat kergetni, kutyákat/néniket/bácsikat követni, nagyokat esni a szkafanderhez hasonlító overálban, autókat/bicikliket/repülőket bámulni, homokot és kavicsot enni, és hát persze a játszótéren mindenféle játékkal játszani. Én rendszeresen kockára fagyok a szabadban, hiába veszem fel lassan már az összes ruhámat... egyébként én szeretem a telet (is) - főleg, ha síelni megyünk! - de azért most már nekem is elfogyott a türelmem így február 28-án... Leginkább azért, mert mire felöltözünk mindketten, hogy lemenjünk az utcára, az min. fél óra, és min. ötször leizzadok, mire a gyereket elkapom, hogy még egy pulóver... még egy nadrág... még a sapka... nyugi kisfiam, már csak órák kérdése és indulunk... Szóval tele van ezzel a hócipőm!

 Így kezdődik minden "beöltözés" - ilyen cukin ráfekszik mindig az overálra, 
mikor leteszem a földre

Valószínűleg már Lackó is meglehetősen unja ezt a hideget, mert a tavasz- (vagy inkább nyár-) várás jeléül előszedte a Thomasos medencét a szekrényből, amit persze fel is fújtunk. Nagy sikere van a medencének így víz nélkül is, remekül elszórakozunk vele, de mennyivel jobb lenne már az erkélyen, vízzel játszani vele...




A medencés történethez hozzátartozik, hogy Thomasban (vagy inkább Thomas-szal) utazunk pár hete. Ugyanis kinéztük, hogy az m2-n még adják a régi jó Tévé Macit Paprikajancsival. :-) Ennek annyira megörültünk, hogy 13,5 hónap tévé tilalom után a gyerek nézhet tévét, de kizárólag csak az esti mesét, Tévé Macival. Akit egyébként imád, úgy meg tud neki örülni, mikor felbukkan, hogy nagyon! No és hétköznap minden este Thomas a gőzmozdony az egyik mese. Amit persze egyáltalán nem néz végig Lackó, mert ahhoz még kicsi, viszont remek jó zenéje van a mesének, jól lehet rá táncizni! (És közben angolul tanulni, mert a dalszöveg karaoke-san olvasható angol nyelven.)


Mint említettem, vásárolgatni is rendszeresen járunk, így került a gyerek a bevásárlókosárba. :-) Ja, egyébként Intersparban, Tescoban, és hasonló helyeken jókat szoktunk berregve ralizni a bevásárlókosárral, ugyanis a Kislegény olyankor abban ül. Sokan furcsán néznek ránk, de mi jól szórakozunk. (Múltkor egy ismerős köszönni is alig akart - biztos azért, mert nagyon berregtünk.)

Nem, ilyen gyerek nem kapható a bevásárlóközpontban, én sem ott vettem



Újdonság az életünkben, hogy Lacus reggeli és esti italát, ami eddig tápszerszerű, junior italnak nevezett valami volt, elkezdtük kiváltani igazi tehéntejjel (már amennyire a bolti tej igazinak nevezhető - ezért igyekszünk mindig házi tejet venni). Nagyon szereti, sima tej, NO KAKAÓ! :-) Ilyen bajusza lesz tőle, nézzétek!


Hát így mennek a hétköznapok, csupa móka és kacagás mostanában. :-) Már csak azért is, mert 1-2 hete elkezdődött az igazi produkciók korszaka! Olyan műsorokat vág le Lacus, hogy mi csak ülünk, és a hasunkat fogjuk a nevetéstől! Nagyon nehéz ezeket videóra venni, de próbálom, hogy megoszthassam veletek! 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon édes! Bajnok ez a bajuszos összeállítás! Jó volt látni élőben is, csak kár, hogy olyan gyorsan elszaladtatok! A gyurma pedig azóta is osztatlan siker! Köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Örülök a gyurmának nagyon, mert olyan nehéz jó játékot venni (ahogy ezt meg is beszéltük...)!

    VálaszTörlés