2011. április 26., kedd

Húsvétolás

A tavalyi húsvétról csak annyi emlékem van, hogy akkor sikerült először Lackót igazán megnevettetni, még csak 4 hónapos se volt... Idén meg már igazi nagyfiú, aki locsolkodni ment.
Na de kezdjük az elején. Otthon igyekeztünk húsvéti hangulatot teremteni, próbálkoztam a természetes alapanyagú tojásfestéssel, de végül csak a hagymahéj bizonyult hatékonynak. Az ünnepi asztal valahogy így festett, ahogy a két szélső képen látszik.

Már szombaton elkezdődött a húsvétolás, mert délelőtt néhány lakótelepi családdal együtt elmentünk egy közeli erdő-mező szélére, ahol az egyik Apuka előre eldugdosta a tojásokat, hogy aztán az érkező gyerekek megkereshessék, amit hivatalosan A NYUSZI rejtett el, akarom mondani tojt oda! :-) Összesen 6 darab 2-3 éves kisfiú és kislány kereste és gyűjtötte vödörbe izgatottan a "talált tárgyakat". Lacusunk volt a legkisebb, így ő "nem volt versenyben", de azért egy tojást (krepp nyusziba csomagolva) - a segítségemmel - ő is megtalált. Nagyon aranyosak voltak a Kicsik, és örültem (és köszönöm), hogy részesei lehettünk ennek a "házi programnak", mert szerintem nagyon fontos, hogy a gyerekeknek átadjuk a hagyományokat, és ezeket az ünnepi szokásokat.

Szombaton délután pedig, az egyik közeli játszótérre hoztak pónilovakat, tyúkokat, törpenyulakat és nagy igazi nyulakat is, így ezt sem hagytuk ki, és megmutattuk a "tanyát" Lacusnak. A nagy nyuszit meg is simogatta, de sajnos kép nem készült róla. 


Vasárnap templom után egy fél napot Balatonon töltöttünk az anyai Nagyszülőkkel. A legnagyobb attrakció a halakkal való kaland volt, aminek ugyan semmi köze a húsvéthoz, csak hát mivel a Papa horgászik, így aztán alig várta, hogy az unokájának megmutathassa a halakat, amiket fogott. Hát a halacskák igen nagy sikert arattak Lackónál, a videók is erről tanúskodnak.




Az ugyan már nem lett felvéve, de gondolom mondanom sem kell, hogy nem csak a halas ujját vette a szájába, hanem a kishalak fejét is... Az ember nem tud olyan gyors lenni, mint ő, így nem tudja megakadályozni, hogy ne történjenek ilyen "balesetek". Na jó, persze nem lett semmi baja a gyereknek, meg nem is nyelte le semmijét a halnak, de azért elég gusztustalan... :-S


Hétfőn pedig az apai Nagyszülőknél voltunk, mert a locsolkodás itt nagy hagyományokkal bír. Mivel a család elég nagy, ezért szinte elmegy vele az egész nap, és hát idén már Lackót is büszkén vitte magával locsolkodni az Apukája és a Nagypapája. Sajnos erről nincsenek képeim, mivel én nem voltam jelen, a fiúk meg nem fényképeztek. Különösebb sztorit sem meséltek, hogy mi hogyan történt, de állítólag Lacus is nyomta a kölnisüveg (é. parfüm) nyomnivalóját. :-) Így meglocsolta  Anyukáját, Nagymamáit, apai Dédijét, másodunokatestvéreit,  olyan rokonokat Apa ágán, akiknek nem tudom a hivatalos megnevezését, és végül de nem utolsó sorban Bíborkát és anyukáját. Verset még nem tudott mondani, de majd jövőre kettőt mond, kárpótlásul. :-) És akkor talán már több csokoládé elfogyasztását is megengedjük neki, mert a most gyűjtött csokicsodák 99%-át a szülei fogják elfogyasztani... Köszönjük! :-P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése