2010. november 25., csütörtök

A 11. hónap mérlege

A 11-12. hónap fordulója EGÉSZSÉGBEN  köszöntött ránk. Akivel személyes kapcsolatban vagyunk, az tudja, hogy 2 hónapig tartott a betegségsorozat, újabb és újabb fordulatokat véve, kétszer ledöntve a teljes családot (nagyszülők, sógornő, és persze mi is...). Itt a blogon nem részleteztem, hogy ki mikor milyen állapotban volt, de voltak nehéz napjaink...

Most szerencsére minden a régi, és 1 hete újra végig is alussza az éjszakát a Kismanó! Ami számomra óriási élmény, mert az elmúlt 2 hónapban nem volt ilyen a betegségek miatt. Viszont hihetetlen, hogy mennyivel pihentetőbb az alvás így, hogy én is egyben alszom le azt a 6-7 órát, nem pedig szakaszokban.

A 11. hónapban az önálló állás, és a vezetve sétálás a legnagyobb produkció! Egy hajszálon múlik, hogy az önálló állásból nem lép egyet. (Egyszer már megpróbálta, de megbicsaklott a bokája, és elesett.)

Evés terén semmi extra nem történt, csak én már kezdek aggódni, hogy nem akarja fogni a kanalat. Egyedül tud enni, fogja a kis kezével, és tömi befelé, de egy csepp érdeklődést sem mutat a kanál megfogása iránt (amivel én etetem). Nem tudom, hogy ez normális-e ilyen korban, de én már aggódok egy kicsit... (Jó, azt be kell vallanom, hogy ha elkéri a kanalat, akkor mindig eldobálja, és ezért nem szívesen adom neki, mert próbálom neki megtanítani, hogy a kanalat ne dobja le. Lehet, hogy ezt rontottam el?!)

A nappali alvás még mindig nem állt be, hol egyet, hol kettőt alszik napközben, mikor hogy sikerül.

Újabb 2 foggal gyarapodott a Kisember ebben a hónapban: ötödikként a bal felső kettes, majd hatodikként a jobb felső kettes bújt ki. Előbbi gyorsabban, utóbbi elég sokáig bujkált. :-)

Az értelmi fejlődés továbbra is bámulatos, nagyon sokmindent tud már. Kezdi megjegyezni a színeket is, és megmutatni, felismer állatokat a könyvekben is, és az utasításokat is simán érti (hozd ide, dobd bele, gyere ide taxival, kérem szépen, gurítsd ide/vissza... stb.) Ja, és kb. 1 hete megy már neki a pá-pá mutatása is. Valami hihetetlen cuki a  csöpp kis ujjaival, talán lesz róla videó. ;-)  A másik kedvencünk, hogy tudja mondani az 'sz' betűt, ezért elkezdtük tanítani, hogy "hogy sziszeg a kígyó". De nem mindig sikerül a 'sz' betű, hanem helyette fújja ki a levegőt hang nélkül a kis száján. Nagyon aranyos, látni kéne! ;-)

Ha jó passzban van, akkor akár fél órán át is eljátszik már egyedül. Dumál egyfolytában, pakolgatja a játékokat, és tök jó nézni, ahogy élvezi. :-) Ha meg együtt játszunk, akkor nagy kedvenc a kukucskálás autókkal, amik a könyvalagútban mennek - erről csináltam pár képet. :-) 






1 megjegyzés:

  1. Nagyon édes a képeken!Akkor, ha már mi is egészségesek leszünk, csak találkozunk vmikor! A második fotó irtó aranyos, kis huncut!

    VálaszTörlés